Centrul de zi din Nicorești, Galați

Status: Fundraising

Asociaţia United Cristian Aid Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi a înființat în anul 2007 Centrul de Zi, dorind să diminueze abandonul şcolar.

Suma:

15,540 RON

Galantomi:

7

Donatii:

41

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Asociaţia United Cristian Aid Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi a înființat în anul 2007 Centrul de Zi, dorind să diminueze abandonul şcolar.

Beneficiarii acestui centru sunt 40 copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate. Aceştia ne vizitează zilnic, primesc o masă caldă, fac baie, îşi fac temele cu profesori specializaţi. Activităţile de socializare sunt multiple, de la ateliere handmade, expoziţii, concursuri, campionate de şahşi tenis, excursii si au acces la calculator şi internet.

Nevoile centrului sunt mari. Bugetul lunar este de 50 euro/copil, dar se fac eforturi suplimentare (sponsorizări, donaţii) pentru a putea asigura copiilor tot ceea le ce este necesar.

Dorim să dezvoltăm educaţia non-formală şi să le oferim copiilor posibilitatea de a merge în excursii, de a lucra în atelierele handmade de tâmplărie, cusături şi împletituri, de a participa la campionate de şah şi tenis. Toate aceste activităţi stimulează creativitatea, munca în echipă, dezvoltarea personală, maturizarea gândirii, cresc încrederea în sine şi abilităţile proprii fiecărui copil. Acestea sunt doar câteva beneficii ale educaţiei non-formale, pe care noi dorim să o aducem cât mai aproape de copiii noştri.

Ei sunt deschişi la tot ce e nou şi noi dorim să le oferim tot ceea ce le poate asigura o dezvoltare armonioasă!