Our mission

ASOCIAŢIA UNITED CRISTIAN-AID BUNUL SAMARITEAN, înfiinţată în anul 2000, cu sediul în comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi este o organizaţie non-profit, apolitică, neguvernamentală şi este constituită pe o perioadă nedeterminată.

Misiunea: Asociaţia s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situaţia materială, poziţia socială, starea de sănătate are dreptul la o viaţă demnă ţi decentă.

Scopul Asociaţiei este „să fie acasă’’ cu un sistem de funcţionare, relaţionare foarte apropiat de cel al unei familii.                                                                                                           

Structura organizatorică a Asociaţiei este următoarea:       

CASA BRIDGET este locuinţă pentru 16 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire, îngrijire personală, educaţie, terapie şi socializare pe o perioadă nedeterminată.

CENTRUL DE ZI a fost înfiinţat în anul 2007, şi este adresat unui număr  de 40 de copii proveniţi din familii defavorizate, de vârsta şcolară. Centrul de Zi urmăreşte prevenirea excluderii şcolare a copiilor şi familiilor cu risc crescut, printr-un program de servicii educaţionale, sociale, psihologice şi medicale oferite în cadrul centrului. În 2016 Fundaţia Bunul Samaritean şi-a deschis porţile pentru, ”Ateliere educaţionale, de creaţie şi tradiţionale” unde copiii din Centrul de Zi lucrează alături de voluntarii vârstnici.  

IN COMUNITATE Asociaţia vine în sprijinul familiilor cu mulţi copii, adulţi cu dizabilităţi, vârstnicii, oameni cu problemele de sănătate şi nu numai;

-La intrarea în comuna Nicoreşti am construit 18 case pentru familii tinere fară adăpost sau care trăiau în condiţii de supraaglomerare. Cu timpul aceste case sunt donate şi ei vor deveni proprietari.             

-Ajutăm oamenii să acopere costurile şi branşarea la energie electrică pentru a le permite familiilor o viaţă normală, în loc să stea la lumina lumânărilor.          

-Există un număr de familii din sat pe care le plătim pentru a avea grijă de persoanele în vârstă şi cu dizabilităţi, care altfel ar fi fără adăpost. 

-Asociaţia plăteşte cheltuieli de transport şi rechizitie pentru elevii cu voinţă şi fără posibilităţi, pentru a merge la liceu în oraş. Noi acoperim şi cheltuieli de cazare şi taxe la studii universitare, pentru cei ce vor să continue.        

-Sponsorizăm copiii cu dizabilităţi fizice, plătindu-le transportul, cheltuieli de spitalizare şi costul unor intervenţii chirurgicale în ortopedie.     

- În proiectului "NU ...abandonului şcolar" oferim, gratuit, pregătire la Limba Română şi Matematică pentru copiii care sunt în clasa VIII-a. Dorim să pregătim copiii pentru Evaluarea Naţională cu scopul să intre la liceul dorit. În plus, noi oferim terapie cu psihologul pentru a-i ajuta să treacă mai uşor de la şcoala din sat la un liceu din oraş.

- În proiectul "Generaţii", cu impact major asupra comunităţii, beneficiari direcţi au fost 40 de copii ai Centrului de Zi, 10 voluntari tineri şi 27 voluntari vârstnici, creându-se astfel o punte între generaţii: copii-tineri-vârstnici.

- În comunitatea noastră sunt foarte mulţi tineri NEET, momentam noi sprijinim un număr mic de beneficiari, dorind împlementarea unor noi proiecte care să vină în sprijinul cât mai multor tineri care doresc să îşi continuie studiile sau să urmeze cursuri de calificare în diferite meserii.

ÎMPREUNĂ SCHIBĂM DESTINE!

[ Show more ]

Projects

Asociaţia United Cristian Aid Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi a înființat în anul 2007 Centrul de Zi, dorind să diminueze abandonul şcolar.

9,935 RON Raised:
37 Donations:
1 Supporters:

CASA BRIDGET, înfiinţată în anul 2003 în cadrul Asociaţiei Bunul Samaritean din Nicoreşti, este în prezent ,,acasă” pentru 16 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire și îngrijire pe o perioadă nedeterminată.

7,339 RON Raised:
35 Donations:
1 Supporters:

Proiectul, ”Un zâmbet – O îmbrățișare„ își propune să asigure continuarea terapiei ABA începută în cadrul fundației, pentru a dezvolta abilitați de comunicare, autoservire, cognitive și de socializare, adică activitați de viața independentă.      

1,005 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:

Proiectul reuneste doua asociatii: Asociatia Bunul Samaritean din Galati si Asociatia Crestin Umanitara Slujirea Vietii din Iasi , care si-au unit fortele pentru a ajuta 10 persoane cu dizabilitati din Iasi si Galati timp de sase luni.

760 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:

Fundraising events

Daruieste ziua ta ~ 2019

Benefiting:: CASA BRIDGET = CASA SPERANŢEI

760 RON

Raised:

1

Supporters:
6 Donations

Daruieste ziua ta ~ 2019

Benefiting:: Centrul de zi din Nicorești, Galați

150 RON

Raised:

1

Supporters:
1 Donations

Daruieste ziua ta ~ 2018

Benefiting:: CASA BRIDGET = CASA SPERANŢEI

2,000 RON

Raised:

2

Supporters:
8 Donations

fundraising-pages.labels.title

Semeni o faptă, culegi un obicei

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. In urmă cu patru ani, spunându-le prietenilor mei ce îmi doresc

2,000 RON Target
760 RON Raised
6 Donations
38% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă cauză.

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
150 RON Raised
1 Donations
15% Complete

Merg pentru cei care nu mai pot sa mearga

Fiind unul dintre cele mai vechi drumuri de pelerinaj din lume, Camino este strabatut anual de peste 150.000 de pelerini de pe tot globul, pentru majo

12,000 RON Target
760 RON Raised
12 Donations
6.3333333333333% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea - Valuri, soare, mare bucurie

Pentru al treilea an consecutiv îmi donez ziua de naștere tinerilor rezidenți din Casa Bridget și tot ceea ce îmi doresc anul acesta de ziua mea,

3,000 RON Target
2,000 RON Raised
8 Donations
66.666666666667% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

De ce vreau sa fac voluntariat? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu pentru mine. Iubesc sa fac asta! Zambetele de pe chipurile copiilo

1,500 RON Target
220 RON Raised
2 Donations
14.666666666667% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

RO: Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere u

5,000 RON Target
3,425 RON Raised
14 Donations
68.5% Complete

Each one teach one

La multi ani mie!   Anul acesta imi donez ziua de nastere, astfel încât, dacă vrei sa imi faci un cadou, fă-o la butonul de mai jos.   O com

3,000 RON Target
6,200 RON Raised
15 Donations
100% Complete

O zi de aventura

Cu mare bucurie îmi donez ziua de naștere pentru copiii din Centrul de Zi. Nu doresc cadouri, flori și nici bomboane, vreau în schimb o donaţie

500 RON Target
735 RON Raised
1 Donations
100% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea - O zi la Salina

                                              O zi la Salina.         Cu drag imi ofer ziua mea de n

1,000 RON Target
1,154 RON Raised
7 Donations
100% Complete

Cumpără kilometri şi ajută-i să meargă la şcoală!

Numele meu este Răzvan și am ales să susțin proiectul “Centrul de Zi” implementat de către Fundația Bunul Samaritean din comuna Nicorești,

3,000 RON Target
2,630 RON Raised
18 Donations
87.666666666667% Complete

Donez ziua mea de naștere pentru o îmbrațișare...

Minunată, este îmbrațișarea pe care o primesc în fiecare dimineață de la Simona și Mihaela, și cu atât mai mult îmbrățișarea din priviri

1,000 RON Target
1,005 RON Raised
8 Donations
100% Complete